🕒 Doba přípravy: 45 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 300 gramů
  • 300 gramů
  • vejce 4 kusy
  • šťáva pomerančová 5 decilitrů
  • 120 gramů (+ 2 lžíce)
  • moučka kukuřičná (škrob) 60 gramů
  • 2 lžíce (nakrájená na nudličky)
  • mouka pšeničná hladká (na vál)

🥘 Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na 12 čtverců o rozměrech 7 x 7 cm. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.

Mezitím v hluboké pánvi přivedeme k varu dvě třetiny pomerančové šťávy smíchané se 120 g cukru. Přilijeme škrob smíchaný se zbylou šťávou a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pak vmícháme rozšlehaná vejce a dále vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Krém ihned odstavíme z ohně, postavíme do studené vody a mícháme, dokud nevychladne.

Na závěr v kastrůlku svaříme 2 lžíce cukru s 1 dl vody a pomerančovou kůrou, až vznikne hustý .

Na čtyři talířky položíme vždy jeden upečený plátek těsta, přidáme lžíci krému a borůvky a toto zopakujeme ještě dvakrát. Na závěr věžičky ozdobíme povařenou kůrou a pokapeme cukrovým sirupem. Podáváme ihned.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *