Bramborová roláda se špenátem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 120 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 800 g brambor
  • 2 vejce + 1 vejce na potření
  • 300 g hrubé mouky
  • 100 g krupice
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 500 g baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • špetka mletého muškátového oříšku

Dohotovení:

🥘 Postup přípravy

1. ve slupce uvaříme doměkka, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme najemno. Postupně do nich zapracujeme vejce, mouku, krupici a sůl. Hotové těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něj vyválíme plát o tloušťce asi půl cm.

2. Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme špenát. Promícháme a necháme ho zavadnout. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, a sůl. Směs důkladně promícháme a necháme trochu vychladnout. Rozetřeme ji na vyválené těsto a zatočíme do tvaru rolády. Konce pevně zmáčkneme, aby se náplň při pečené neuvolnila.

3. Roládu položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím nakrájíme cibuli a obalíme ji v mouce se solí. Na oleji ji opečeme do křupava. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a zdobíme křupavou cibulkou

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 616/2579




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *