🕒 Doba přípravy: 120 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 800 g brambor
- 2 vejce + 1 vejce na potření
- 300 g hrubé mouky
- 100 g krupice
- sůl
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 500 g baby špenátu
- 1 stroužek česneku
- špetka mletého muškátového oříšku
Dohotovení:
- 2 cibule
- hladká mouka na obalení
- sůl
- rostlinný olej na smažení
🥘 Postup přípravy
1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme najemno. Postupně do nich zapracujeme vejce, mouku, krupici a sůl. Hotové těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něj vyválíme plát o tloušťce asi půl cm.
2. Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme špenát. Promícháme a necháme ho zavadnout. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek a sůl. Směs důkladně promícháme a necháme trochu vychladnout. Rozetřeme ji na vyválené těsto a zatočíme do tvaru rolády. Konce pevně zmáčkneme, aby se náplň při pečené neuvolnila.
3. Roládu položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím nakrájíme cibuli a obalíme ji v mouce se solí. Na oleji ji opečeme do křupava. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a zdobíme křupavou cibulkou
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 616/2579
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-bramborova-rolada-se-spenatem.A190226_110034_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář