🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Receptů na tuto švýcarskou specialitu, vlastně druh bramboráku, je nespočet. Ani Švýcaři se nedokáží shodnout, který je ten pravý a původní. Rösti se dělají z vařených, ale i ze syrových brambor, s vejcem, ale i bez… Každý kanton pak má svou další typickou ingredienci, kterou rösti doplní. Dnes vám představíme základní postup.

🍓 Ingredience

  • 700 g brambor
  • 1 vejce
  • 30 g tuku na smažení
  • 1 lžička soli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: , ideálně moučné, typ C, předvařte den předem. Ne úplně do měkka, musí zůstat trochu syrové.

Krok 2: Druhý den je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Jemně do nich zamíchejte jedno vejce a trochu soli.

Krok 3: Na menší pánvi rozpusťte na pečení (, máslo či ). Část směsi nandejte do pánve v asi centimetrové vrstvě. Jakmile se brambory začnou smažit, ztlumte hořák sporáku a pánev přikryjte poklicí. Smažte zvolna asi 7 minut.

Krok 4: Pak placku otočte. Nejlíp to jde pomocí talíře, který dáte na pánev místo pokličky a placku na něj překlopíte. Opečte z obou stran pěkně do zlatova.

Krok 5: Do rösti se nejčastěji přidává gruyerský , šunka, či , ale možnosti jsou neomezené, záleží jen na vašich chutích a fantazii.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *