Brambůrky ve slanině se sýrovým dipem

, ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4-6 porcí

🍪 Popis

na špízu? Ano! A jsou tuze dobré. Ba dokonce báječné. Přidejte sýrový dip a uvidíte, že na grilovačce zmizí mezi prvními.

🍓 Ingredience

  • 500 g malých brambůrek s pěknou slupkou
  • 10–12 plátků slaniny, podélně rozpůlených
  • na zakapání

NA SÝROVÝ DIP

  • 180 g čerstvého smetanového sýra
  • 2 lžíce ostré pasty harissa
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • sůl a čerstvě

🥘 Postup přípravy

1 Namočte cca 20 zkrácených špejlí do studené vody na 30 minut.

2 Brambory vařte ve vroucí osolené vodě 15–20 minut skoro doměkka, potom je zchlaďte ve studené vodě a osušte papírovými utěrkami.

3 Na dip vyšlehejte s harissou, pažitkou, pořádnou špetkou soli a pepře a 1–2 lžičkami teplé vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Odložte.

4 Na pracovní plochu rozložte proužky slaniny, do každého zabalte jednu předvařenou brambůrku a napíchněte na připravené špejle tak, abyste zajistili konce slaninových proužků.

5 Gril rozpalte na střední teplotu. Každý špízek pokapejte trochou oleje a potom je opékejte ze všech stran, celkem asi 10 minut, dokud není pěkně křupavá. Podávejte s připraveným sýrovým dipem k namáčení.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *