🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🍽️ Množství: 1 kg
🍪 Popis
Příprava dá trochu práce, ale výsledek opravdu stojí za to!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1 Broskve spařte ve vroucí vodě, ihned zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a oloupejte. Odpeckujte je a pokrájejte na silné plátky. Pak je promíchejte s cukrem a vymačkanou citronovou šťávou a nechte v hrnci rozležet několik hodin.
2 Potom směs přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte 20 minut zvolna bublat, až broskve změknou. Celou dobu sbírejte pěnu. Znovu zvyšte plamen a vařte zprudka asi 25 minut, až směs zhoustne (viz Něco navíc).
3 Odstavte, seberte pěnu a nechte 10 minut zchladnout. Pak vmíchejte koňak. Marmeládu naplňte do horkých sklenic, do každé vložte kousek vanilkového lusku a uzavřete. Ochutnávat můžete začít za měsíc, ale po delší době je marmeláda ještě lepší. Vydrží nejméně jeden rok.
☕️ Poznámka
Když marmeládu kápnete na studený talířek, měla by po pár minutách ztuhnout tak, že když kapkou táhnete vařečku, okraje kolem zvrásní.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/broskvova-marmelada-s-vanilkovou-prichuti








Napsat komentář