🍓 Ingredience
Dresink:
- 2 žloutky
- 150 ml olivového oleje
- 2 ančovičky
- 2–3 lžičky dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
- šťávu z 1 citronu
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 francouzská bageta
- olivový olej na zakápnutí a opečení
- 400 g kuřecích prsou
- sůl
- čerstvě mletý barevný pepř
- 2 hlávky římského salátu
- 50 g parmazánu v celku
🥘 Postup přípravy
1. Nejdříve připravíme dresink. Žloutky vyšleháme v mixéru s olejem do konzistence majonézy. Pak přidáme ančovičky a znovu promixujeme. Nakonec dochutíme hořčicí, utřeným česnekem, citronovou šťávou a parmazánem.
2. Bagetu nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a opečeme dozlatova.
3. Kuřecí prsa mezitím osolíme a opepříme z obou stran. Pak je opečeme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji. Maso necháme zchladnout a nakrájíme na plátky (nafilírujeme).
4. Salát omyjeme a necháme okapat. Poté ho natrháme na kousky a dáme do misky. Promícháme ho s hotovým dresinkem. Salát rozdělíme do mističek a doplníme masem. Nakonec posypeme parmazánem a krutony.








Napsat komentář