Celerová polévka

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Jednoduchá a vydatná polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje.

🍓 Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 600 g celeru, očištěného a nakrájeného na drobné kostičky
  • 125 g krup, předem namočených
  • 1,75 litru zeleninového vývaru
  • a čerstvě
  • špetka muškátového oříšku

🥘 Postup přípravy

1 V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, k opékání přidejte snítku rozmarýnu, překrájenou na kusy. Slaninu a vyjměte z hrnce a vsypte cibuli a . Opékejte zvolna 5 minut. Zbylý rozmarýn nakrájejte najemno a na poslední 2 minuty ho přidejte do hrnce.

2 Vmíchejte a vlijte . Přiveďte k varu, osolte, opepřete a přidejte . Nechte zvolna asi 45 minut vařit, až budou kroupy hotové.

3 Nandejte do misek, navrch rozdrobte opečenou slaninu a podávejte. Ozdobit lze i opečeným rozmarýnem.

☕️ Poznámka

KROUPY LZE UVAŘIT PŘEDEM, PAK POVAŘIT V POLÉVCE ZELENINU DOMĚKKA A HOTOVÉ KROUPY V POLÉVCE NA ZÁVĚR JEN PROHŘÁT.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *