🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Jednoduchá a vydatná polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje.
🍓 Ingredience
- 1 lžíce másla
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 600 g celeru, očištěného a nakrájeného na drobné kostičky
- 125 g krup, předem namočených
- 1,75 litru zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka muškátového oříšku
🥘 Postup přípravy
1 V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, k opékání přidejte snítku rozmarýnu, překrájenou na kusy. Slaninu a rozmarýn vyjměte z hrnce a vsypte cibuli a celer. Opékejte zvolna 5 minut. Zbylý rozmarýn nakrájejte najemno a na poslední 2 minuty ho přidejte do hrnce.
2 Vmíchejte kroupy a vlijte vývar. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nechte zvolna asi 45 minut vařit, až budou kroupy hotové.
3 Nandejte do misek, navrch rozdrobte opečenou slaninu a podávejte. Ozdobit lze i opečeným rozmarýnem.
☕️ Poznámka
KROUPY LZE UVAŘIT PŘEDEM, PAK POVAŘIT V POLÉVCE ZELENINU DOMĚKKA A HOTOVÉ KROUPY V POLÉVCE NA ZÁVĚR JEN PROHŘÁT.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/celerova-polevka








Napsat komentář