🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Sezona rajčat právě vrcholí, a pokud chcete vyzkoušet něco netradičního, připravte si čínskou rajskou polévku s kuřecím masem a vejcem.
🍓 Ingredience
NA POLÉVKU
- 500 g krájených loupaných rajčat
- 1 kuřecí prsní řízek
- 2 vejce
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce kmínu
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce škrobu
- 1,5 l vody
- pepř
- sůl
NA PODÁVÁNÍ
🥘 Postup přípravy
01.
Začněte tím, že kuřecí prso nakrájejte na malé plátky a následně zprudka osmažte na oleji.
02.
Maso zasypejte drceným kmínem, osolte a zalijte vodou. Tento polévkový základ přiveďte k varu a povařte 10 minut.
03.
Následně přidejte čerstvá loupaná rajčata nakrájená na kostičky (pokud nemáte čerstvá rajčata, můžete použít i konzervovaná).
04.
Zvlášť v mističce smíchejte škrob s trochu vody a cukrem a tuto směs vlijte do vařící polévky a dobře rozmíchejte.
05.
Na závěr v misce rozmíchejte vejce, která poté lijte opatrně po kraji hrnce do polévky. Nemíchejte ji a ještě dvě minuty povařte.








Napsat komentář