🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 55 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 chlebíček
🍪 Popis
Kdo by nemiloval maliny! Až příště půjdete do lesa, vzpomeňte si na tenhle recept. Nesnězte všechny sladké maliny na místě, ale pár hrstí si schovejte a po návratu se pusťte do pečení. Tuhle buchtu si zamilujete od prvního sousta.
🍓 Ingredience
- 120 g měkkého másla
- 1.25 hrnku cukru krupice
- 3 vejce
- 1.5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka mleté vanilky
- 1 hrnek podmáslí
- 1 hrnek malin
- kůra z jednoho citronu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Máslo, vejce a podmáslí vyndejte včas z lednice – vše musí mít pokojovou teplotu. Studené máslo byste nevyšlehali (nebo jen obtížně a zdlouhavě) a studená vejce s podmáslím by máslové těsto srazily.
Krok 2: Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, v robotu nebo ručním šlehačem to trvá asi 10 minut. Pak jedno po druhém při nižších otáčkách zašlehejte vejce. Vždy, když je jedno vejce zcela zapracované do těsta, přidejte další.
Krok 3: Mouku prosejte s kypřicím práškem a vanilkou. Při nízkých otáčkách nebo ručně zapracujte mouku střídavě s podmáslím do máslového základu.
Krok 4: Nakonec opatrně vmíchejte maliny (podle velikosti je můžete nejprve přepůlit) a jemně nastrouhanou citronovou kůru.
Krok 5: Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 50 až 60 minut dozlatova.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/citronova-trena-buchta-s-malinami-65546








Napsat komentář