Citronová třená buchta s malinami

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 55 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 chlebíček

🍪 Popis

Kdo by nemiloval ! Až příště půjdete do lesa, vzpomeňte si na tenhle recept. Nesnězte všechny sladké maliny na místě, ale pár hrstí si schovejte a po návratu se pusťte do pečení. Tuhle buchtu si zamilujete od prvního sousta.

🍓 Ingredience

  • 120 g měkkého másla
  • 1.25 hrnku cukru krupice
  • 3 vejce
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 1 hrnek
  • 1 hrnek malin
  • kůra z jednoho citronu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Máslo, vejce a podmáslí vyndejte včas z lednice – vše musí mít pokojovou teplotu. Studené máslo byste nevyšlehali (nebo jen obtížně a zdlouhavě) a studená vejce s podmáslím by máslové těsto srazily.

Krok 2: Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, v robotu nebo ručním šlehačem to trvá asi 10 minut. Pak jedno po druhém při nižších otáčkách zašlehejte vejce. Vždy, když je jedno vejce zcela zapracované do těsta, přidejte další.

Krok 3: Mouku prosejte s kypřicím práškem a vanilkou. Při nízkých otáčkách nebo ručně zapracujte mouku střídavě s podmáslím do máslového základu.

Krok 4: Nakonec opatrně vmíchejte maliny (podle velikosti je můžete nejprve přepůlit) a jemně nastrouhanou citronovou kůru.

Krok 5: Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 50 až 60 minut dozlatova.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *