🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 plech
🍪 Popis
Na pizze je, co se týče diety, nejhorší těsto z klasické mouky. Ta „zalepí“ trávicí ústrojí na dlouhé hodiny a zatíží lidský organismus. Kromě toho je těsto na celém tomto italském pokrmu nejkaloričtější. Jak tedy nahradit pizzové těsto, a pořád si pochutnat?
🍓 Ingredience
Na korpus:
- 2 hrnky slunečnicových semínek
- 1 hrnek uvařené cizrny
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kari
- 1/2 lžičky kurkumy
- mořská sůl
Na omáčku
- 1 hrnek sušených rajčat
- 1 hrnek sekaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1 hrnek vody
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička oregana
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience smíchejte a rozprostřete těsto na plech, pokrytý pečícím papírem. Korpus pečte na 180 stupňů Celsia dozlatova.
Krok 2: Tomatovou omáčku lze dělat za studena anebo ohřát na mírném plameni. Jde jen o to všechny ingredience spojit dohromady.
Krok 3: Všechny ingredience spojte a těsto pokryjte omáčkou.
Krok 4: Pizzu si následně obložte dle vlastní chuti: vysokoprocentní šunkou, olivami, červenou cibulí, lahůdkovým droždím místo tučného sýru, strouhanou řepou, nakrájenými papričkami.








Napsat komentář