🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Velice zdravá a dobrá pomazánka: Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy…

🍓 Ingredience

  • 500 g cizrny
  • 2 cibule
  • 125 g másla
  • pár kapek citronové šťávy
  • trochu olivového oleje
  • a čerstvě
  • česnek podle chuti

🥘 Postup přípravy

Cizrnu propláchneme vodou a namáčíme 12 hodin. Během namáčení dvakrát vyměníme vodu.
Vaříme v tlakovém hrnci (opět v čisté vodě), tak, aby byla cca 5 cm nad cizrnou. Vaříme asi 30 až 45 minut.

Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy, trošku olivového oleje. Dochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. 

Směs rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku a promícháme.

Podáváme se čerstvým pečivem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *