🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Velice zdravá a dobrá pomazánka: Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy…
🍓 Ingredience
- 500 g cizrny
- 2 cibule
- 125 g másla
- pár kapek citronové šťávy
- trochu olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- česnek podle chuti
- jarní cibulka
🥘 Postup přípravy
Cizrnu propláchneme vodou a namáčíme 12 hodin. Během namáčení dvakrát vyměníme vodu.
Vaříme v tlakovém hrnci (opět v čisté vodě), tak, aby byla voda cca 5 cm nad cizrnou. Vaříme asi 30 až 45 minut.
Uvařenou cizrnu necháme vychladit. Mezitím si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku a vmícháme ji do cizrny. Přidáme máslo, pár kapek citronové šťávy, trošku olivového oleje. Dochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
Směs rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme nakrájenou jarní cibulku a promícháme.
Podáváme se čerstvým pečivem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.tradicnirecepty.cz/cizrnova-pomazanka/








Napsat komentář