🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 2-3 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
Na salát:
- 200 g zelené čočky
- 2 větší snítky čerstvého tymiánu
- 3 bobkové listy
- 100 g sušených rajčat
- 10 cherry rajčat
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce bílého vinného octa
- hrst čerstvé hladkolisté petrželky
- hrst čerstvého koriandru
- hrst čerstvého kopru
- sůl
Na servírování:
- 100 g gorgonzoly DOP
- hrst nasekaných vlašských ořechů
🥘 Postup přípravy
Nejdřív jsem si propláchla čočku, dala ji do hrnce, zalila dostatkem vody (cca 1,5 litru) a společně s bobkovým listem a tymiánem dala pod pokličku vařit asi na 15 minut doměkka. V průběhu vaření jsem čočku ochutnávala a když byla tak akorát na skus (nechceme rozvařenou čočku), tak jsem ji scedila a propláchla studenou vodou.
Mezitím, co se čočka vařila jsem si nakrájela cherry rajčata i sušený rajčata na menší kousky, najemno jsem nasekala všechny bylinky a nahrubo oříšky. Hotovou čočku jsem ochutila javorovým sirupem, vinným octem a solí tak, aby mi to chutnalo. Radši přidávejte všechny tyhle ingredience po troškách, dokud není chuť podle vás dokonale vyvážená. Vinný ocet přidávám pro kyselost, javorovým sirupem sladím a sůl je jasná:)
Na závěr jsem přimíchala cherry i sušený rajčata, nasekaný bylinky, oříšky a lžičkou jsem dala na salát kousky gorgonzoly.
Tak šup do kuchyně!
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.mycookingdiary.cz/recept/cockovy-salat-s-gorgonzolou/








Napsat komentář