🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí

🍓 Ingredience

  • mouka pšeničná hladká 140 gramů
  • 100 gramů
  • čokoláda hořká 70 gramů
  • máslo 70 gramů
  • vejce 1 kus (malé)
  • 1 lžička (instantní)
  • mouka pšeničná hladká (na vál)
  • čokoládová poleva tmavá 120 gramů (na ozdobení)
  • čokoládové zdobení (kuličky)

Na náplň:

  • čokoláda hořká 70 gramů
  • smetana na šlehání 0,2 decilitru
  • likér kávový 0,2 decilitru
  • cukr 1 lžíce

🥘 Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přimícháme cukr, vejce, změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu a kávu rozmíchanou se 2 lžičkami horké vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladu.

Mezitím připravíme náplň. Do malé kovové misky rozlámeme čokoládu, přilijeme šlehačku a , přidáme cukr, misku ponoříme do horké vodní lázně a vše necháme rozpustit na hladký krém.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou srdíčka (celkem asi 60). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme je do světle hnědé barvy. Po vychladnutí slepíme srdíčka po dvou připraveným vychladlým krémem a necháme ztuhnout. Na závěr je potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a než ztuhne, ozdobíme je čokoládovými kuličkami.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/vanocni-cukrovi/cokoladova-srdicka-s-kulickami-1147/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *