🕒 Doba přípravy: 40 min.
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 200 g jemných ovesných vloček
- 100 g pohankové nebo pšeničné celozrnné mouky
- 4 lžíce kakaa
- špetka soli
- 1 lžička mleté vanilky
- 40 g slunečnicových semínek
- 100 g másla
- 225 g vypeckovaných měkkých datlí
- 8 lžic mléka
🥘 Postup přípravy
1.
Předehřejte troubu na funkci horký vzduch na 180°C a vyložte si dva plechy na pečení pečícím papírem. Ve střední míse smíchejte ovesné vločky, mouku, kakao, sůl, vanilku a slunečnicová semínka.
2.
Do nádoby blenderu nebo foodprocessoru dejte zbylé ingredience, tedy máslo, datle, mléko a rozmixujte na hladký krém. Pokud nemáte tyto přístroje, prostě jen vidličkou datle pořádně rozmačkejte. Dá to trochu víc práce, ale také je to cesta. Nyní obě směsi smíchejte dohromady až vám vznikne těsto konzistence skoro jako modelína. Nebo se z něj alespoň bude velmi snadno tvarovat dokonalá kulička.
3.
Ze vzniklého těsta tvarujte kuličky velikosti pingpongového míčku, mě jich vyšlo 22 kusů. Pomocí dlaně a prstů z každé kuličky vytvořte tenký disk o průměru větší dlaně. Moje sušenky byly tenké tak 5 mm. Takto připravené placky dejte na plech a oba plechy pečte přibližně 13 minut.
4.
Po upečení nechte úplně vychladnout na roštu a pak můžete servírovat. Pokud si nějaké chcete uschovat na později, odložte je do vzduchotěsné nádoby.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://kitchenette.cz/clanek/cokoladovo-datlove-susenky








Napsat komentář