🍓 Ingredience

  • 5 žloutků
  • 2 vanilkové lusky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g krystalového cukru

🥘 Postup přípravy

se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám ) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.

Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme zkaramelizova do zlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, , ), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *