🍓 Ingredience
- 5 žloutků
- 2 vanilkové lusky
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g krystalového cukru
🥘 Postup přípravy
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.
Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme cukr zkaramelizova do zlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, ostružiny, maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.








Napsat komentář