🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 30 ks
🍪 Popis
Také vám zbyly ‚datlefíky‘ ještě od Mikuláše? Nabízíme vám skvělý způsob, jak z nich vykouzlit luxusní nepečené cukroví.
🍓 Ingredience
- 250 g hotové marcipánové hmoty
- 30 sušených datlí
- 4 lžíce zavařeniny
- 100 g griliáše (hotový výrobek)
🥘 Postup přípravy
1. Vypeckujte datle a marcipánovou hmotu propracujte rukama, aby trochu zvláčněla. Griliáš rozdrťte; nejlíp to jde na utěrce pomocí válečku na nudle nebo paličky na maso. Můžete ho taky nalámat do robota a rozmixovat.
2. Každou datli obalte kouskem marcipánové hmoty, potřete zavařeninou (aby se líp natírala, můžete ji v kastrůlku rozehřát s trochou vody) a pak obalte v drceném griliáši. Cukroví nechte trochu zaschnout, aby se k sobě nelepilo, a pak ho v krabicích uložte do chladu.








Napsat komentář