🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 30 ks

🍪 Popis

Také vám zbyly ‚datlefíky‘ ještě od Mikuláše? Nabízíme vám skvělý způsob, jak z nich vykouzlit luxusní nepečené cukroví.

🍓 Ingredience

  • 250 g hotové marcipánové hmoty
  • 30 sušených datlí
  • 4 lžíce zavařeniny
  • 100 g griliáše (hotový výrobek)

🥘 Postup přípravy

1. Vypeckujte a marcipánovou hmotu propracujte rukama, aby trochu zvláčněla. rozdrťte; nejlíp to jde na utěrce pomocí válečku na nudle nebo paličky na maso. Můžete ho taky nalámat do robota a rozmixovat.

2. Každou datli obalte kouskem marcipánové hmoty, potřete zavařeninou (aby se líp natírala, můžete ji v kastrůlku rozehřát s trochou vody) a pak obalte v drceném griliáši. Cukroví nechte trochu zaschnout, aby se k sobě nelepilo, a pak ho v krabicích uložte do chladu.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recepty/datle-v-marcipanu




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *