Domácí sýrové sušenky

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 30 ks

🍪 Popis

Chtělo by to nějaké zobání večer k televizi, ale brambůrky nejsou to pravé ořechové a chroupat třeba , to je zase zdravé až moc. Ideálním kompromisem jsou sýrové , které si můžete vyrobit doma. Není to nic těžkého!

🍓 Ingredience

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek čedaru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1/4 kostky másla
  • 3 lžíce vody

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V mixéru nebo rukama zpracujte mouku, nastrouhaný , , a máslo (asi 60 g) na drobenku a podle potřeby přidejte asi 3 lžíce vody, aby se hmota spojila na jednolité těsto.

Krok 2: Z těsta vytvarujte 3 až 4 cm tlustý váleček, který zabalte do folie a nechte v chladu ztuhnout. Stačí mu půl hodinky, ale klidně si ho můžete připravit i den předem.

Krok 3: Z těsta pak krájejte asi 0,5 cm tlustá kolečka, která pečte na pečicím papíře při 180 °C asi 15 minut dozlatova.

Krok 4: Vychladlé sušenky uchovávejte v uzavřené dóze v chladu. Když je dobře schováte, vydrží asi 2 týdny.

☕️ Poznámka

Těsto ochuťte pokaždé jinak: přidat můžete vypraženou nadrobenou slaninu, nasekané (skvělé jsou pekany nebo lískové ) či pažitku nebo použijte jiný výrazný sýr.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *