🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍪 Popis
Už nemusíte kupovat předražené a přeslazené džemy ze supermarketu, ve kterých stejně ovoce příliš není. Připravte si vlastní, domácí džem z čerstvých třešní. Nezabere příliš času, příprava je jednoduchá a přesně víte, co jste do něj dali. Tento recept je ozvláštněn příjemnou vůní skořice a dalšího koření, které džem vyzvedne na vyšší chuťovou úroveň.
🍓 Ingredience
- 1 kg vypeckovaných třešní
- 600 g krystalového cukru
- 1 lžička kyseliny citrónové
- 60 g pektogelu (1 a půl balíčku)
Koření
- 3/4 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- špetka drceného hřebíčku
🥘 Postup přípravy
1
Třešně vypeckujte, omyjte a část z nich rozmixujte na pyré. Zbytek nakrájejte na malé kousky.
2
Vložte třešně a třešňové pyré do hrnce, přiveďte k varu a nechte přibližně minutu vařit.
3
Poté přidejte půl kila cukru a opět přiveďte k varu.
4
Dále přidejte zbývající cukr promíchaný s pektogelem a kyselinou citrónovou.
5
Vařte dalších 5 minut, poté přidejte koření a ještě horkým džemem naplňte sklenice.








Napsat komentář