Domácí zelená: Mátový likér

,

🍽️ Množství: 2 lahvičky

🍪 Popis

Peprmintka, zelená, fefrmincka či ústní … Ať už mu u vás říkáte jakkoliv, mátový likér je prostě evergreen všech žíznivých koledníků. Vyrobte si ho (třeba zítra na Zelený čtvrtek) podle našeho návodu a v pondělí vám přijde víc než vhod!

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Mátu můžete použít čerstvou i sušenou, čerstvé dejte asi dva hrnky (a nesekejte ji), sušené stačí hrnek jeden. Z alkoholu je pak nejlepší nebo světlý , ale zužitkovat můžete i různé pálenky či .

Krok 2: Mátu zalijte alkoholem, přikryjte a nechte čtyři dny louhovat.

Krok 3: zprudka bez pokličky svařte s vodou tak, aby vznikl hustý asi o polovině původního objemu, a postupně ho vmíchejte ke scezenému alkoholu (začněte polovinou sirupu a podle chuti pak doslazujte).

Krok 4: Jestli chcete, aby byl likér opravdu pěkně zelený, dobarvěte ho kapičkou gelové potravinářské barvy.

Krok 5: Rozlijte do vyčištěných lahviček a spotřebujte přibližně do půl roku.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *