🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí
🍪 Popis
Dýňové krupoto a zvěřina, to je hotové ztělesnění podzimu na talíři! Vyzkoušejte krémovou alternativu rizota z obyčejných krup (ovšem s neobyčejnou chutí!) a doplňte ho pomalu vařeným daňčím masem, které je téměř bez tuku, ale přitom parádně šťavnaté. A podzim bude hned veselejší!
🍓 Ingredience
Na krupoto
- 250 g ječných krup
- 1 cibule
- 1 dýně hokaido
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- šalvěj
- sůl a pepř
- 40 g parmezánu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pomeranč
Na maso
- 2 balení Daňčích kostek sous-vide Krahulík
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kroupy den předem nebo alespoň ráno před přípravou namočte, pěkně změknou a uvaří se rychleji.
Krok 2: Menší dýni rozpulte, vydlabejte a pokrájejte na kostičky. Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na dvou lžících oleje a na lžíci másla, přidejte dýni, osolte a ještě 10 minut opékejte. Díky tomu dýně změkne a vytvoří krémovou omáčku.
Krok 3: Vmíchejte nasekaný česnek, nechte chvilinku rozvonět, zalijte vínem, přidejte šalvěj (lžíci čerstvé, nebo malou lžičku sušené) nebo lžičku rozmarýnu, scezené kroupy, 750 ml vody nebo vývaru (podle toho také osolte) a za občasného míchání vařte asi 40 minut doměkka, podle potřeby podlévejte.
Krok 4: Na závěr dochuťte pomerančovou nebo citronovou šťávou, zjemněte poslední lžící másla, opepřete a vmíchejte parmezán.
Krok 5: Krupoto jsme servírovali se sous-vide (pomalu vařenými) daňčími kostkami od Krahulíka, které stačí před podáváním jen krátce ohřát, a maso se doslova rozpadá na vidličce. Každopádně si ho můžete připravit pomalým pečením doma, třeba s pomocí pečicího sáčku








Napsat komentář