Dýňové krupoto se šalvějí, pomerančem a taženým daňčím masem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 50 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 porcí

🍪 Popis

Dýňové krupoto a zvěřina, to je hotové ztělesnění podzimu na talíři! Vyzkoušejte krémovou alternativu rizota z obyčejných krup (ovšem s neobyčejnou chutí!) a doplňte ho pomalu vařeným daňčím masem, které je téměř bez tuku, ale přitom parádně šťavnaté. A podzim bude hned veselejší!

🍓 Ingredience

Na krupoto

  • 250 g ječných krup
  • 1 cibule
  • 1 dýně hokaido
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • šalvěj
  • a pepř
  • 40 g parmezánu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pomeranč

Na maso

  • 2 balení Daňčích kostek sous-vide Krahulík

🥘 Postup přípravy

Krok 1: den předem nebo alespoň ráno před přípravou namočte, pěkně změknou a uvaří se rychleji.

Krok 2: Menší dýni rozpulte, vydlabejte a pokrájejte na kostičky. Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na dvou lžících oleje a na lžíci másla, přidejte dýni, osolte a ještě 10 minut opékejte. Díky tomu změkne a vytvoří krémovou omáčku.

Krok 3: Vmíchejte nasekaný česnek, nechte chvilinku rozvonět, zalijte vínem, přidejte šalvěj (lžíci čerstvé, nebo malou lžičku sušené) nebo lžičku rozmarýnu, scezené kroupy, 750 ml vody nebo vývaru (podle toho také osolte) a za občasného míchání vařte asi 40 minut doměkka, podle potřeby podlévejte.

Krok 4: Na závěr dochuťte pomerančovou nebo citronovou šťávou, zjemněte poslední lžící másla, opepřete a vmíchejte .

Krok 5: Krupoto jsme servírovali se sous-vide (pomalu vařenými) daňčími kostkami od Krahulíka, které stačí před podáváním jen krátce ohřát, a maso se doslova rozpadá na vidličce. Každopádně si ho můžete připravit pomalým pečením doma, třeba s pomocí pečicího sáčku

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/dynove-krupoto-se-salveji-pomerancem-a-tazenym-dancim-masem-67226




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *