Dýňové podzimní brownies

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 forma o velikosti 30 × 30 cm

🍪 Popis

je asi nejvýraznějším symbolem pozdního podzimu – a může za to nejen prastarý irský křesťanský svátek Halloween. Spojte její sladkou vůni s aromatickým kořením, kakaem a čokoládou!

🍓 Ingredience

Na

  • 300 g dýně
  • 50 ml 33% smetany ke šlehání

Na těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hořkého kakaa
  • 1/2 hrnku čokoládových čoček
  • 1 lžička mleté
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Dýni očistěte (hokaido není potřeba loupat, např. máslovou dýni už ale ano), zbavte semínek a nakrájejte na větší kusy. Ty položte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte asi 15–20 minut doměkka. Pak nechte zchladnout. Troubu nevypínejte, jen ji stáhněte na 180 °C.

Krok 2: Mezitím si připravte základ těsta. Na odměření ingrediencí používejte hrnek o objemu 200–220 ml. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a trochou soli.

Krok 3: Rozpuštěné máslo nechte lehce zchladnout a vmíchejte k němu . Pak metlou všlehejte vejce jedno po druhém a nakonec zapracujte moučnou směs. Takto připravené těsto rozdělte na poloviny – jednu klidně nechte ve stávající nádobě, druhou dejte do jiné.

Krok 4: Do jedné poloviny těsta přidejte a čokoládové čočky, případně nasekanou hořkou čokoládu.

Krok 5: Dýni zalijte trochou smetany nebo mléka a rozmixujte úplně dohladka. Vzniklé pyré vmíchejte do druhé části těsta a ochuťte skořicí, muškátovým oříškem a hřebíčkem. Pokud by tato část těsta byla příliš řídká, přidejte 1–2 lžíce hladké mouky.

Krok 6: Formu vyložte pečicím papírem a střídavě do ní lžící přidávejte světlé (dýňové) a tmavé (čokoládové) těsto. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *