Fenyklový krém s tortilla chipsy

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

není jen semínkové , ale taky dost cenná . Pomáhá nám s trávením, hubnutím a odkyselením těla.

🍓 Ingredience

  • 2 fenyklové bulvy
  • 1 kořen petržele
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 1 dl šlehačky
  • 2 kostky zeleninového bio bujónu
  • 1 dl bílého vína
  • 1,3 dl vody
  • dle přání pár kapek citrónu
  • na ozdobu tortilla a

🥘 Postup přípravy

1
V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny.

2
Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citrónovou šťávou.

3
Na talířích ozdobíme chipsy a pokapeme olivovým olejem.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *