🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Fenykl není jen semínkové koření, ale taky dost cenná zelenina. Pomáhá nám s trávením, hubnutím a odkyselením těla.
🍓 Ingredience
- 2 fenyklové bulvy
- 1 kořen petržele
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 dl šlehačky
- 2 kostky zeleninového bio bujónu
- 1 dl bílého vína
- 1,3 dl vody
- dle přání pár kapek citrónu
- na ozdobu tortilla chipsy a olivový olej
🥘 Postup přípravy
1
V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přilijeme víno a vydusíme. Přidáme na kostičky nakrájenou petržel a po chvíli také nakrájený fenykl. Promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujónové kostky a vaříme do změknutí zeleniny.
2
Potom polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a případně dochutíme citrónovou šťávou.
3
Na talířích ozdobíme chipsy a pokapeme olivovým olejem.








Napsat komentář