Fermentovaný tvaroh

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1

🍪 Popis

Chodilo se s ním do světa, a když jím drvoštěp namazal nemocné princezně Zubejdě krajíc chleba, doslova ji to postavilo na nohy. Fermentovaný tvaroh je jednoduše geniální a geniálně jednoduchý. A jakmile jej ochutnáte, pravděpodobně mu propadnete a budete ho mít neustále v lednici, stejně jako třeba kvásek…

🍓 Ingredience

  • tvaroh měkký 250 g
  • tučný, ve fólii
  • 50 ml
  • 5 g

🥘 Postup přípravy

Všechny tři suroviny dobře promíchejte ve vhodné nádobě, uzavřete a nechte den stát při pokojové teplotě na lince. Poté uložte do lednice.

☕️ Poznámka

Fermentovaný tvaroh je skvělý samotný, s bylinkami, ale i jako základ pro nejednu pomazánku. Zkuste jej použít třeba do budapešťské či tuňákové…

Tvaroh bude i v lednici dále pomalu fermentovat a jeho chuť se bude proměňovat.

Nejlépe chutná . znamená chuť a hladkost.

Můžete také vyzkoušet smetanu místo mléka. Proměna bude probíhat trochu jinak. Nás výsledek tohohle experimentu velmi mile potěšil.

Sůl by měla představovat 2% hmotnosti tvarohu. Buďte s ní opatrní a alespoň napoprvé odolejte přístupu „gram sem, gram tam“, 6 g může znamenat, že výsledný tvaroh může být slanější, než byste chtěli. Dosolit lze vždy, ubrat nikdy.

🍏 Výživa

Energie 244 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 13 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *