🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 tvaroh
🍪 Popis
Chodilo se s ním do světa, a když jím drvoštěp namazal nemocné princezně Zubejdě krajíc chleba, doslova ji to postavilo na nohy. Fermentovaný tvaroh je jednoduše geniální a geniálně jednoduchý. A jakmile jej ochutnáte, pravděpodobně mu propadnete a budete ho mít neustále v lednici, stejně jako třeba kvásek…
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Všechny tři suroviny dobře promíchejte ve vhodné nádobě, uzavřete a nechte den stát při pokojové teplotě na lince. Poté uložte do lednice.
☕️ Poznámka
Fermentovaný tvaroh je skvělý samotný, s bylinkami, ale i jako základ pro nejednu pomazánku. Zkuste jej použít třeba do budapešťské či tuňákové…
Tvaroh bude i v lednici dále pomalu fermentovat a jeho chuť se bude proměňovat.
Nejlépe chutná tučný tvaroh. Tuk znamená chuť a hladkost.
Můžete také vyzkoušet smetanu místo mléka. Proměna bude probíhat trochu jinak. Nás výsledek tohohle experimentu velmi mile potěšil.
Sůl by měla představovat 2% hmotnosti tvarohu. Buďte s ní opatrní a alespoň napoprvé odolejte přístupu „gram sem, gram tam“, 6 g může znamenat, že výsledný tvaroh může být slanější, než byste chtěli. Dosolit lze vždy, ubrat nikdy.
🍏 Výživa
Energie 244 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 13 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/fermentovany-tvaroh








Napsat komentář