🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Přinášíme neodolatelný návod, jak si chuť exotiky tropických ostrovů přivolat i na chalupě na Šumavě.
🍓 Ingredience
- vykostěná kuřecí stehna (stehenní řízky) 1 kg
Marináda:
- čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
- kokosové mléko 200 ml
- Olivový olej 60 ml
- kůra a šťáva z 1 limety
- červená kari pasta 1 lžíce
- drcené chilli vločky 1 lžička
- Sůl 1/2 lžičky
🥘 Postup přípravy
Přísady na marinádu promíchejte v míse. Několik lžic marinády si dejte stranou.
Do marinády vložte maso a dobře promíchejte. Nechte asi 30 minut marinovat v chladu, lépe 1 až 2 hodiny. Před grilováním nechte maso dojít do pokojové teploty.
Grilujte na středním žáru asi 5 až 7 minut z každé strany, občas potřete marinádou. Před podáváním nechte maso 5 až 10 minut odpočívat. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte zakapané marinádou, kterou jste si dali stranou.








Napsat komentář