🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Květák je vděčná zelenina, kterou můžete vařit, smažit nebo třeba péct. Jestli vás omrzela klasická úprava v trojobalu, vyzkoušejte tuto pikantní a rychlou variantu. Tímto způsobem si můžete připravit plnou mísu květáku, po vychladnutí lehce vmíchat majonézu a máte výborný salát!
🍓 Ingredience
- květák 1 ks
- olivový olej
- česnek
- mletý pepř
- omáčka tamari
- hořčice dijon
- rajčatová šťáva nebo rozmixované rajče
- majonéza
- petržel nať
🥘 Postup přípravy
1
V misce smíchejte trochu oleje, prolisovaný česnek, pepř, omáčku tamari, hořčici a šťávu z rajčat.
2
Podle chuti si můžete marinádu upravit.
3
Květák nakrájejte na malé kousky, namáčejte v marinádě a klaďte na plech s pečicím papírem.
4
Grilujte v troubě, ale můžete je i péct.








Napsat komentář