🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 min.
🍪 Popis
Na hanácký salát je mnoho receptů, do všech ale patří jako základní surovina červené zelí – spařené nebo sterilované. Existují verze s cibulí, s majonézou, se salámem… Zkuste tuto tradiční variantu s křenem a zakysankou. Určitě vám bude chutnat
🍓 Ingredience
Na salát
- 300 g červeného zelí
- 3 lžíce křenu
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce soli
Na zálivku
- 100 g majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 špetky soli
- 1 špetka pepře
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Červené zelí nakrouhejte, prosolte a nechte asi hodinu stát. Pak ho vymačkejte a vložte do mísy. Oloupaný křen nastrouhejte na jemném struhadle a jarní cibulku nasekejte najemno. Zeleninu promíchejte.
Krok 2: V menší misce pečlivě smíchejte všechny ingredience na zálivku.
Krok 3: Zálivku smíchejte se zeleninou a salát nechte odležet v lednici. Dle chuti ho případně dosolte.
☕️ Poznámka
Salát je nejlepší odleželý druhý den. Výtečný je s čerstvým pečivem
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/hanacky-salat-s-krenem-59974








Napsat komentář