Hanácký salát s křenem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 5 min.

🍪 Popis

Na hanácký je mnoho receptů, do všech ale patří jako základní surovina červené zelí – spařené nebo sterilované. Existují verze s cibulí, s majonézou, se salámem… Zkuste tuto tradiční variantu s křenem a zakysankou. Určitě vám bude chutnat

🍓 Ingredience

Na salát

  • 300 g červeného zelí
  • 3 lžíce křenu
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce soli

Na zálivku

  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře

🥘 Postup přípravy

Krok 1: nakrouhejte, prosolte a nechte asi hodinu stát. Pak ho vymačkejte a vložte do mísy. Oloupaný nastrouhejte na jemném struhadle a jarní cibulku nasekejte najemno. Zeleninu promíchejte.

Krok 2: V menší misce pečlivě smíchejte všechny ingredience na zálivku.

Krok 3: Zálivku smíchejte se zeleninou a salát nechte odležet v lednici. Dle chuti ho případně dosolte.

☕️ Poznámka

Salát je nejlepší odleželý druhý den. Výtečný je s čerstvým pečivem

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *