🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Voňavá Itálie z českých lesních hub může spočinout i na vašem stole! Vyzkoušejte s námi jednoduché krémové houbové rizoto s úrodou z lesa. Výrazná chuť hub a parmazánu je velmi návyková, možná vám jedna porce nebude stačit. Příprava je vhodná i pro začínající kuchaře.

🍓 Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 1 větší , nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 250 g , ideálně kulatozrnné
  • 750 ml horkého zeleninového vývaru (může být z kostky)
  • 1 kg směsi lesních hub, očištěných a nakrájených nadrobno
  • a pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g strouhaného parmazánu

🥘 Postup přípravy

1. V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu. Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.

2. Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm . Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte
a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.

☕️ Poznámka

  • Energie586.5 kcal
  • Bílkoviny30.5 g
  • Sacharidy66 g
  • Tuky19.75 g

https://www.apetitonline.cz/recept/houbove-rizoto




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *