Hovězí líčka, sýrová polenta a pečená mrkev

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Dopřejte si poctivé a vyvážené zimní jídlo bez lepku: šťavnatá hovězí či vepřová líčka, krémovou polentu se sýrem a barevnou pečenou . S malým zašvindlováním u masa máte navíc uvařeno do půl hodiny!

🍓 Ingredience

Na polentu

  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku polenty
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst parmezánu

Na pečenou mrkev

Na maso

  • 1 balení Hovězích nebo Vepřových líček sous-vide Krahulík

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Mrkve (použili jsme mix fialové, žluté a klasické) oloupejte nebo pořádně odrhněte, podélně rozkrojte a na pekáčku pokapejte olejem, posypejte solí, čerstvě mletým pepřem a sekaným rozmarýnem. Pečte při 200 °C asi 20 minut, v polovině otočte. Z pečené mrkve je i skvělá pomazánka, tak jí klidně udělejte rovnou víc.

Krok 2: Mezitím přiveďte k varu osolené s rozmačkaným česnekem a bobkovým listem. Vmíchejte polentu a za občasného míchání pět minut povařte. Vyndejte a vmíchejte máslo se strouhaným sýrem (, Grana Padano, Gran Moravia, ).

Krok 3: Tentokrát jsme polentu s mrkví podávali s hotovými sous-vide líčky, která stačí jen krátce ohřát. Ale uvařit si je můžete samozřejmě i doma.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *