Italská grilovaná klobása s paprikovou omáčkou

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Chcete doma vařit královsky? Inspirujte se u šéfkuchařů! Vymámili jsme z jednoho z nich recept na voňavé klobásky, které jsou skvělé jako předkrm i hlavní chod.

🍓 Ingredience

  • 500 g italských klobás salsiccia
  • 300 g bílých fazolí
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čerstvá feferonka
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • pepř

Na omáčku

🥘 Postup přípravy

Krok 1: přes noc namočte ve vodě a druhý den je uvařte v osolené vodě 20 až 25 minut. Vodu poté slijte, jen trochu vody z fazolí nechte stranou na později.

Krok 2: Nakrájejte česnek a feferonku a krátce oboje na oleji orestujte. Přidejte fazole, protlak, vodu z fazolí, osolte, opepřete a nechte asi 10 minut povařit.

Krok 3: Pak už jen nakrájejte na omáčku, na pánvi je zakápněte olivovým olejem a společně se šalotkou, šalvějí, jalovcem, hřebíčkem, cukrem, solí a vodou povařte, dokud nezměknou.

Krok 4: Jalovec a hřebíček vyndejte a směs rozmixujte na omáčku. Salsicciu ugrilujte na pánvi a podávejte společně s fazolemi a omáčkou. Míry pikantnosti tohoto jídla se nemusíte bát, můžete si ji určit sami tím, v jaké míře feferonky použijete.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/italska-grilovana-klobasa-s-paprikovou-omackou-47027




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *