🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Chcete doma vařit královsky? Inspirujte se u šéfkuchařů! Vymámili jsme z jednoho z nich recept na voňavé klobásky, které jsou skvělé jako předkrm i hlavní chod.
🍓 Ingredience
- 500 g italských klobás salsiccia
- 300 g bílých fazolí
- 20 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 čerstvá feferonka
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
Na omáčku
- 500 g čerstvých feferonek
- olivový olej
- 1 šalotka
- sušená šalvěj
- jalovec
- hřebíček
- 30 g cukru krystal
- sůl
- 50 ml vody
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Fazole přes noc namočte ve vodě a druhý den je uvařte v osolené vodě 20 až 25 minut. Vodu poté slijte, jen trochu vody z fazolí nechte stranou na později.
Krok 2: Nakrájejte česnek a feferonku a krátce oboje na oleji orestujte. Přidejte fazole, protlak, vodu z fazolí, osolte, opepřete a nechte asi 10 minut povařit.
Krok 3: Pak už jen nakrájejte feferonky na omáčku, na pánvi je zakápněte olivovým olejem a společně se šalotkou, šalvějí, jalovcem, hřebíčkem, cukrem, solí a vodou povařte, dokud nezměknou.
Krok 4: Jalovec a hřebíček vyndejte a směs rozmixujte na omáčku. Salsicciu ugrilujte na pánvi a podávejte společně s fazolemi a omáčkou. Míry pikantnosti tohoto jídla se nemusíte bát, můžete si ji určit sami tím, v jaké míře feferonky použijete.








Napsat komentář