🕒 Doba přípravy: 40 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 1 menší
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g másla
  • 400 g na rizoto
  • 200 ml bílého vína
  • 1l zeleninového vývaru
  • 300 g lososa
  • 200 g mraženého listového špenátu
  • mletý
  • 2 vařená vejce

🥘 Postup přípravy

1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozpustíme polovinu másla a zeleninu krátce a zprudka orestujeme. Pak plamen ztlumíme a pomalu dusíme doměkka.

2. Do základu vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Postupně po naběračkách přidáváme a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.

3. Lososa nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Opečeného lososa s rozmraženým a vymačkaným špenátem vmícháme do téměř hotové rýže. Promícháme, ochutíme solí i pepřem a ještě krátce provaříme. Směs by měla být krémová, ale rýže nesmí být rozvařená.

4. Hotové rizoto odstavíme z plotny. Přidáme zbylé máslo a podle potřeby dosolíme. Ještě jednou promícháme, nandáme do misek a posypeme nastrouhaným vejcem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 630/2638




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *