🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: CCA 470 ml

🍪 Popis

Jahodovou omáčku připravte z dokonale zralých voňavých jahod nebo mimo sezonu použijte mražené. Ty nechte nejříve povolit.

🍓 Ingredience

  • jahody 450 g
  • čerstvé nebo mražené a povolené
  • krupicový 3 PL
  • nebo podle chuti
  • citronová štáva
  • podle chuti

🥘 Postup přípravy

Jahody rozmixujte s 1/2 cukru. Pokud používáte mražené, můžete k nim přilít trochu vody. Podle chuti doslaďte zbytkem cukru a znovu promixujte. Dolaďte citronovou šťávou.

Omáčku uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.

☕️ Poznámka

Podobně můžete připravit i malinovou omáčku: 450 g malin rozmixujte se 4 lžícemi moučkového cukru a propasírujte přes jemné síto. Dolaďte citronovou šťávou.

Energie 338 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 72 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g

https://www.apetitonline.cz/recept/jahodova-omacka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *