Jak na dokonale šťavnaté a měkké maso? Upečte ho v sáčku

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 2,5 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Milujete dobré jídlo, ale ještě radši máte dobré jídlo, které je téměř bez práce? Pak vyzkoušejte náš trik se sáčkem na pečení – všechny suroviny do něj jednoduše nasypete a veškerou další práci za vás už odvede trouba. Nehrozí připálení a maso bude krásně šťavnaté. Jediná nevýhoda: i když si ho naplánujete sníst za dva dny, vždycky zmizí dřív…

🍓 Ingredience

Na trhané maso

  • 1200 g hovězího krku
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • chilli
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 1 limetka

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Maso (krk nebo libovější zadní) pokrájejte na 4cm kostky a v míse nebo přímo v pečicím sáčku (ty koupíte ve větších supermarketech, drogeriích, domácích potřebách a na internetu) smíchejte s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho pomeranče (lze vynechat) a trochou cukru nebo medu. Chilli dejte podle chuti nebo vynechte.

Krok 2: Sáček uzavřete, nahoře propíchněte nožem, aby mohla unikat pára, a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 2,5 hodiny, nebo až je maso na dotek měkké.

Krok 3: Upečené maso i se šťávou přesuňte do mísy, kde ho dvěma vidličkami natrhejte na vlákna. Vmíchejte šťávu z jedné limety, ochutnejte a případně dosolte.

Krok 4: Podávejte v sendvičích, jako burgery, v salátu, s bramborami nebo jako my na mexický způsob: s tortillami, červenou cibulí, koriandrem a rozmixovaným avokádem ochuceným solí, citronem a pepřem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *