🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 2,5 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí
🍪 Popis
Milujete dobré jídlo, ale ještě radši máte dobré jídlo, které je téměř bez práce? Pak vyzkoušejte náš trik se sáčkem na pečení – všechny suroviny do něj jednoduše nasypete a veškerou další práci za vás už odvede trouba. Nehrozí připálení a maso bude krásně šťavnaté. Jediná nevýhoda: i když si ho naplánujete sníst za dva dny, vždycky zmizí dřív…
🍓 Ingredience
Na trhané maso
- 1200 g hovězího krku
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 140 g rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- 1 lžíce uzené papriky
- 2 bobkové listy
- 1 lžička oregana
- 1 lžička mletého římského kmínu
- chilli
- 1 pomeranč
- 1 lžíce hnědého přírodního cukru
- 1 limetka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Maso (krk nebo libovější zadní) pokrájejte na 4cm kostky a v míse nebo přímo v pečicím sáčku (ty koupíte ve větších supermarketech, drogeriích, domácích potřebách a na internetu) smíchejte s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho pomeranče (lze vynechat) a trochou cukru nebo medu. Chilli dejte podle chuti nebo vynechte.
Krok 2: Sáček uzavřete, nahoře propíchněte nožem, aby mohla unikat pára, a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 2,5 hodiny, nebo až je maso na dotek měkké.
Krok 3: Upečené maso i se šťávou přesuňte do mísy, kde ho dvěma vidličkami natrhejte na vlákna. Vmíchejte šťávu z jedné limety, ochutnejte a případně dosolte.
Krok 4: Podávejte v sendvičích, jako burgery, v salátu, s bramborami nebo jako my na mexický způsob: s tortillami, červenou cibulí, koriandrem a rozmixovaným avokádem ochuceným solí, citronem a pepřem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/jak-na-dokonale-stavnate-a-mekke-maso-upecte-ho-v-sacku-53482








Napsat komentář