Jarní salát s kapustou, pikantní cizrnou a domácím dresingem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Jaro se pomalu blíží a tak je třeba se na něj náležitě připravit. Uvařte si osvěžující tvořený čerstvou kapustou, pečenou cizrnou s pikantním kořením a domácím dresingem. Dobře vás zasytí a nabije energií. Recept je také vhodný pro bezlepkové i veganské stravování.

🍓 Ingredience

  • 300 g čerstvé kapusty, nahrubo nasekané

  • 450 g uvařené cizrny
  • 1.5 lžíce olivového oleje
  • 2.5 – 3 lžíce tandoori masala

Dresing

  • 1 palička česneku
  • 1/4 hrnku tahini
  • 2 lžíce olivového oleje + trochu na cizrnu
  • šťáva ze dvou citrónů
  • 1-2 lžíce javorového sirupu
  • špetku soli a pepře
  • horká na případné zředění dresingu

🥘 Postup přípravy

Paličku česneku rozdělte na jednotlivé stroužky, ale neloupejte. Předehřejte troubu na 190 °C. Do mísy nasypte cizrnu a promíchejte ji s kořením a olivovým olejem. Na plech s okraji vsypte cizrnu a přidejte česnek. Vše pokapejte trochou olivového oleje a pečte přibližně 20 až 23 minut, nebo dokud se česnek lehce nezbarví dohněda a nezačne vonět.

Oloupejte stroužky česneku a vložte do misky. Přídejte ostatní suroviny na dresing a smíchejte s postupným rozmačkáním česneku do směsi.

Do velké mísy vložte kapustu, přelijte lžící citrónové šťávy a trochou olivového oleje. Promíchejte, přilijte dresing a nasypte cizrnu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Nutriční hodnoty (1 porce):
Kalorií: 494
: 29g
Nasycené tuky: 4g
Karbohydráty: 46g
: 5.8g
Sodík: 80mg
Vláknina: 13g
Bílkoviny: 17g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *