🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Jaro se pomalu blíží a tak je třeba se na něj náležitě připravit. Uvařte si osvěžující salát tvořený čerstvou kapustou, pečenou cizrnou s pikantním kořením a domácím dresingem. Dobře vás zasytí a nabije energií. Recept je také vhodný pro bezlepkové i veganské stravování.
🍓 Ingredience
- 300 g čerstvé kapusty, nahrubo nasekané
Dresing
- 1 palička česneku
- 1/4 hrnku tahini
- 2 lžíce olivového oleje + trochu na cizrnu
- šťáva ze dvou citrónů
- 1-2 lžíce javorového sirupu
- špetku soli a pepře
- horká voda na případné zředění dresingu
🥘 Postup přípravy
Paličku česneku rozdělte na jednotlivé stroužky, ale neloupejte. Předehřejte troubu na 190 °C. Do mísy nasypte cizrnu a promíchejte ji s kořením a olivovým olejem. Na plech s okraji vsypte cizrnu a přidejte česnek. Vše pokapejte trochou olivového oleje a pečte přibližně 20 až 23 minut, nebo dokud se česnek lehce nezbarví dohněda a nezačne vonět.
Oloupejte stroužky česneku a vložte do misky. Přídejte ostatní suroviny na dresing a smíchejte s postupným rozmačkáním česneku do směsi.
Do velké mísy vložte kapustu, přelijte lžící citrónové šťávy a trochou olivového oleje. Promíchejte, přilijte dresing a nasypte cizrnu.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
Nutriční hodnoty (1 porce):
Kalorií: 494
Tuk: 29g
Nasycené tuky: 4g
Karbohydráty: 46g
Cukr: 5.8g
Sodík: 80mg
Vláknina: 13g
Bílkoviny: 17g
🔗 Zdroj:
https://carujeme.cz/kapustovy-salat-s-cizrnou/








Napsat komentář