🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Koprová omáčka Čechy rozděluje na dva tábory – někteří ji milují a ti druzí ji opravdu nemusejí. Pro ty, kdo mají koprovku rádi, máme jednoduchý recept se zastřeným vejcem a bramborem.
🍓 Ingredience
Na omáčku
- 1 svazek čerstvého kopru
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1/2 l mléka
- 1 lžička cukru moučka
- 1 lžíce octa
- sůl a pepř
K podávání
- 2 vejce
- 1 lžíce octa
- brambory na přílohu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Začněte tím, že si připravíte světlou jíšku. Na másle osmahněte mouku do rozvonění, mouka si musí zachovat světlou barvu.
Krok 2: Jíšku zalijte studeným mlékem a dobře (nejlépe metličkou) promíchejte. Omáčku dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem a za občasného míchání provařte asi 15 až 20 min.
Krok 3: Do hotové omáčky na závěr přidejte najemno nasekaný čerstvý kopr.
Krok 4: Ke koprové omáčce se skvěle hodí zastřené (ztracené) vejce. Do kastrolku dejte tolik vody, aby bylo vejce ponořené, přidejte lžíci octa a přiveďte k varu. Čerstvé vejce rozklepněte do sklenice, ve vroucí vodě vytvořte vařečkou vír a a vejce do něj opatrně nalijte. Vejce vařte podle velikosti 2 až 3 minuty.
Krok 5: Koprovou omáčku podávejte s vařeným bramborem a ztraceným vejcem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/jednoducha-koprova-omacka-se-zastrenym-vejcem-79001








Napsat komentář