Jednoduchá koprová omáčka se zastřeným vejcem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Koprová omáčka Čechy rozděluje na dva tábory – někteří ji milují a ti druzí ji opravdu nemusejí. Pro ty, kdo mají koprovku rádi, máme jednoduchý recept se zastřeným vejcem a bramborem.

🍓 Ingredience

Na omáčku

  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l mléka
  • 1 lžička cukru moučka
  • 1 lžíce octa
  • a pepř

K podávání

  • 2 vejce
  • 1 lžíce octa
  • na přílohu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Začněte tím, že si připravíte světlou jíšku. Na másle osmahněte mouku do rozvonění, mouka si musí zachovat světlou barvu.

Krok 2: Jíšku zalijte studeným mlékem a dobře (nejlépe metličkou) promíchejte. Omáčku dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem a za občasného míchání provařte asi 15 až 20 min.

Krok 3: Do hotové omáčky na závěr přidejte najemno nasekaný čerstvý kopr.

Krok 4: Ke koprové omáčce se skvěle hodí zastřené (ztracené) vejce. Do kastrolku dejte tolik vody, aby bylo vejce ponořené, přidejte lžíci octa a přiveďte k varu. Čerstvé vejce rozklepněte do sklenice, ve vroucí vodě vytvořte vařečkou vír a a vejce do něj opatrně nalijte. Vejce vařte podle velikosti 2 až 3 minuty. 

Krok 5: Koprovou omáčku podávejte s vařeným bramborem a ztraceným vejcem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *