Jehněčí kotlety s karotkou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Zatímco na Vánoce je menu jasně dané, velikonoční svátky vybízejí zkusit něco nového. Co takhle připravit šťavnaté provoněné rozmarýnem a tymiánem? S pečenou karotkou chutnají výtečně.

🍓 Ingredience

Na maso

  • 4 jehněčí kotlety
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • na smažení
  • 1 lžička

Na dohotovení

  • 500 g mladé karotky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky světlého sezamového

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V misce promíchejte s hořčicí, prolisovanými stroužky česneku, lístky bylinek a směs pak osolte a opepřete.

Krok 2: Kotlety potřete připravenou směsí, přikryjte je folií a nechte hodinku marinovat. Mezitím očistěte karotku. Pak v silnostěnné pánvi rozpalte trochu oleje.

Krok 3: Kotlety opečte z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 7 minut. Vyjměte je z pánve, přikryjte a udržujte teplé. Do výpeku k pánvi přidejte máslo. Vložte do pánve karotku a opečte. Po chvíli ji zakapejte medem, posypte sezamem a ještě krátce opečte.

Krok 4: Nakonec karotku jemně osolte a opepřete. Podávejte ji ke kotletám spolu s polentovou nebo bramborovou kaší.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/jehneci-kotlety-s-karotkou-71070




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *