🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Zatímco na Vánoce je menu jasně dané, velikonoční svátky vybízejí zkusit něco nového. Co takhle připravit šťavnaté jehněčí kotlety provoněné rozmarýnem a tymiánem? S pečenou karotkou chutnají výtečně.
🍓 Ingredience
Na maso
Na dohotovení
- 500 g mladé karotky
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř
- 2 lžičky světlého sezamového semínka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V misce promíchejte olivový olej s hořčicí, prolisovanými stroužky česneku, lístky bylinek a směs pak osolte a opepřete.
Krok 2: Kotlety potřete připravenou směsí, přikryjte je folií a nechte hodinku marinovat. Mezitím očistěte karotku. Pak v silnostěnné pánvi rozpalte trochu oleje.
Krok 3: Kotlety opečte z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 7 minut. Vyjměte je z pánve, přikryjte a udržujte teplé. Do výpeku k pánvi přidejte máslo. Vložte do pánve karotku a opečte. Po chvíli ji zakapejte medem, posypte sezamem a ještě krátce opečte.
Krok 4: Nakonec karotku jemně osolte a opepřete. Podávejte ji ke kotletám spolu s polentovou nebo bramborovou kaší.








Napsat komentář