🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Kachnu je v našich zemích zvykem péct se solí a kmínem, maximálně s jablky nebo pomeranči. Kachní maso je ale skvělé i na minutkovou úpravu, jakou jsou i tyhle špízy s exotickým kořením a červenou cibulí. Nebudete litovat!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Kachní prsa podle potřeby vykostěte, kůži na nich ale nechte. Pak je nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, z jednoho prsa bude osm kousků, na jednu porci vychází dva špízy.
Krok 2: V míse smíchejte koření pěti vůní (přímo takto se jmenuje kořenicí směs, voní krásně po badyánu), sůl a chilli – jeho množství si upravte podle svých preferencí. Kostky kachního masa ve směsi obalte.
Krok 3: Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli oloupejte, přepulte a poloviny ještě rozčtvrťte – výsledek je osm kousků cibule. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napíchejte připravené maso a cibuli.
Krok 4: Špízy nasucho (maso pustí dostatek omastku samo) opečte na pánvi ze všech stran dozlatova, z každé strany minutu až dvě. Poté pánev s opečenými špízy přesuňte do vyhřáté trouby a nechte asi 10 minut dojít. Jako příloha se hodí třeba bílý chléb.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/kachni-spizy-peti-koreni-62409








Napsat komentář