Kachní špízy pěti koření

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Kachnu je v našich zemích zvykem péct se solí a kmínem, maximálně s jablky nebo pomeranči. je ale skvělé i na minutkovou úpravu, jakou jsou i tyhle špízy s exotickým kořením a červenou cibulí. Nebudete litovat!

🍓 Ingredience

  • 2 kachní prsa
  • 2 lžičky pěti vůní
  • 1 lžička chilli koření
  • 1.5 červené

🥘 Postup přípravy

Krok 1: podle potřeby vykostěte, kůži na nich ale nechte. Pak je nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, z jednoho prsa bude osm kousků, na jednu porci vychází dva špízy.

Krok 2: V míse smíchejte (přímo takto se jmenuje kořenicí směs, voní krásně po badyánu), sůl a chilli – jeho množství si upravte podle svých preferencí. Kostky kachního masa ve směsi obalte.

Krok 3: Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli oloupejte, přepulte a poloviny ještě rozčtvrťte – výsledek je osm kousků cibule. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napíchejte připravené maso a cibuli.

Krok 4: Špízy nasucho (maso pustí dostatek omastku samo) opečte na pánvi ze všech stran dozlatova, z každé strany minutu až dvě. Poté pánev s opečenými špízy přesuňte do vyhřáté trouby a nechte asi 10 minut dojít. Jako příloha se hodí třeba .

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *