Kančí na víně se švestkami a hrozny

, , ,

🍪 Popis

Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.

🍓 Ingredience

  • 800–1000g kančí plece nebo kýty
  • 100ml vinného octa
  • 800ml červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125g uzené slaniny (špeku)
  • a čerstvě
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250g sušených švestek (bez pecek)
  • svazek bouquet garni (, , )
  • 250g modrého hroznového vína
  • 1 lžíce rybízové zavařeniny

🥘 Postup přípravy

1 nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.

2 Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka.

3 Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.

☕️ Poznámka

Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *