🍪 Popis
Francouzská úprava kančího masa je rafinovaná, a přesto velmi jednoduchá.
🍓 Ingredience
- 800–1000g kančí plece nebo kýty
- 100ml vinného octa
- 800ml červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 125g uzené slaniny (špeku)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 250g sušených švestek (bez pecek)
- svazek bouquet garni (petržel, tymián, bobkový list)
- 250g modrého hroznového vína
- 1 lžíce rybízové zavařeniny
🥘 Postup přípravy
1 Kančí maso nakrájejte na špalíčky, přelijte octem a 300ml vína a nechte přes noc marinovat.
2 Maso osušte, osmahněte v hrnci na oleji a vyjměte. Slaninu nakrájejte na proužky a opečte v hrnci dozlatova. Maso vraťte ke slanině, osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte dozlatova. Zalijte polovinou marinády a zbylým vínem, přidejte propláchnuté švestky, bouquet garni a kuličky hroznového vína. Duste asi 2 hodiny doměkka.
3 Podle potřeby dochuťte a na konci vmíchejte rybízovou zavařeninu.
☕️ Poznámka
Podávejte s bagetou, pečenými bramborami nebo bramborovými kroketami.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/kanci-na-vine-se-svestkami-hrozny








Napsat komentář