🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Grilovaný chutná nejlíp venku u grilu a k pivu

🍓 Ingredience

  • kapr o váze cca 1,5–2 kg
  • a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • čerstvé byliny podle vlastního výběru na dochucení
  • nebo na potírání

🥘 Postup přípravy

1. Naložte rybu
Vykuchaného kapra rozdělte na filety nebo podkovy, zakápněte citronovou šťávou, posypte pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným, a nasekanými bylinkami. Pepř do masa trochu vtlačte, aby při grilování neodpadával. Kapra můžete také zakápnout trochou piva; v tom případě však vynechte .

2. Chvíli ji marinujte
Než se rozpálí gril, nechte maso odpočívat v misce (jednotlivé porce můžete také zabalit do alobalu). Těsně před grilováním porce kapra mírně osolte.

3. Grilujte nebo pečte
Rybí maso opékejte asi dvanáct až patnáct minut po každé straně, aby zpevnilo a na povrchu lákavě zezlátlo. Občas ho potřete olejem nebo pivem. Kapra můžete péct i v alobalu – maso bude stejnoměrně propečené a zachová si dostatek šťávy, jen bude o něco méně křupavé. To ale můžete dohnat v závěrečné fázi: stačí jednotlivé balíčky otevřít a ještě chvíli je grilovat nezakryté.

Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem a zapíjejte pivem.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/kapr-na-grilu




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *