🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 poháry
🍪 Popis
Zveme vás na extra karamelový pohár, který vás přesvědčí, že zmrzlina v zimě je dobrý nápad! Karamelová jablka, karamelová zmrzlina s mořskou solí, karamelová omáčka, šlehačka, oříšky v cukru… Už se vám sbíhají sliny?
🍓 Ingredience
NA PEČENÁ JABLKA
NA POHÁR
- karamelová omáčka
- podle našeho receptu (viz Související recepty)
- zmrzlina 6 porcí
- nejlépe karamelová s mořskou podle našeho receptu (viz Související recepty), ale může být i jakákoliv jiná smetanová zmrzlina, počítejte s 2–3 kopečky na pohár
- smetana ke šlehání
- 33–40%, ušlehaná, množství podle chuti
- lískové oříšky
- oříšky v cukru podle našeho receptu (viz Související recepty)
🥘 Postup přípravy
1
Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a přisypte 30 g cukru. Jakmile se máslo a cukr rozpustí, přidejte jablka a skořici. Občas míchejte a na mírném ohni vařte, až jablka změknou, neměla by se ale rozpadat. Můžete je i upéct v troubě. Odstavte a nechte vychladnout.
2
Začněte vrstvit – na dno sklenice dejte trochu karamelové omáčky, pak pokračujte pečenými jablky, kopečkem zmrzliny, omáčkou, šlehačkou a zmrzlinou. Navrch patří oříšky v cukru, trocha jablek na ozdobení a případně opět omáčka.








Napsat komentář