Kedlubnový salát s hovězím steakem

, , , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

je považováno nejen za velmi zdravé a výživné. Vyzkoušejte skvělý s kedlubnovým salátem.

🍓 Ingredience

  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 hovězí steaky po 200 g
  • drcený černý pepř
  • cca 3 lžíce olivového oleje

:

  • 2 větší kedlubny
  • 2 mrkve
  • 200 g červeného zelí
  • 2 jarní cibulky
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • listy koriandru dle chuti

🥘 Postup přípravy

1. opláchneme a otřepeme dosucha. Steaky osolíme a opepříme a posypeme otrhanými lístky bylinek. Necháme je odležet asi 15 minut při pokojové teplotě. Poté je potřeme z obou stran olejem a necháme dalších asi 10 minut stát.

2. Mezitím kedlubny a mrkve oloupeme, zelí zbavíme košťálu a zavadlých listů, jarní cibulku očistíme. Zeleninu opláchneme, nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy. smícháme s cukrem, solí, pepřem a najemno pokrájeným koriandrem. Když se a sůl rozpustí, přilijeme zálivku do mísy k zelenině a promícháme.

3. Na rozpálené pánvi opečeme odleželé steaky zprudka z obou stran. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Dopékáme asi 15 minut dle požadovaného stupně propečení. Maso vyndáme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Salát rozdělíme na talíře, přidáme steaky a podlijeme je uvolněnou šťávou. Dle chuti můžeme pokrm doplnit bylinkovou majonézou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *