🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Hovězí maso je považováno nejen za velmi zdravé a výživné. Vyzkoušejte skvělý steak s kedlubnovým salátem.
🍓 Ingredience
- 2 snítky rozmarýnu
- 4 snítky tymiánu
- 4 hovězí steaky po 200 g
- sůl
- drcený černý pepř
- cca 3 lžíce olivového oleje
- 2 větší kedlubny
- 2 mrkve
- 200 g červeného zelí
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce hnědého cukru
- sůl
- mletý černý pepř
- listy koriandru dle chuti
🥘 Postup přípravy
1. Bylinky opláchneme a otřepeme dosucha. Steaky osolíme a opepříme a posypeme otrhanými lístky bylinek. Necháme je odležet asi 15 minut při pokojové teplotě. Poté je potřeme z obou stran olejem a necháme dalších asi 10 minut stát.
2. Mezitím kedlubny a mrkve oloupeme, zelí zbavíme košťálu a zavadlých listů, jarní cibulku očistíme. Zeleninu opláchneme, nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy. Ocet smícháme s cukrem, solí, pepřem a najemno pokrájeným koriandrem. Když se cukr a sůl rozpustí, přilijeme zálivku do mísy k zelenině a promícháme.
3. Na rozpálené pánvi opečeme odleželé steaky zprudka z obou stran. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Dopékáme asi 15 minut dle požadovaného stupně propečení. Maso vyndáme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Salát rozdělíme na talíře, přidáme steaky a podlijeme je uvolněnou šťávou. Dle chuti můžeme pokrm doplnit bylinkovou majonézou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-kedlubnovy-salat-s-hovezim-steakem.A190129_145018_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář