🕒 Doba přípravy: 120 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 4 zadní
  • 100 g plátkové anglické slaniny
  • 1 nadrobno nakrájená malá
  • 2 vykostěná přední stehýnka
  • ½ lžičky soli
  • špetku čerstvě mletého černého pepře
  • 30 ml smetany
  • 30 g sušených švestek
  • 4 plátky sušené šunky
  • 20 ml bílého portského vína
  • 80 g másla
  • 600 g batátových noků jako příloha
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu

🥘 Postup přípravy

1. Zadní stehna vykostíme, ve spodním stehýnku necháme kost. Zbytek masa pod fólií naklepeme a pak na něj položíme plátky slaniny. Cibuli orestujeme na oleji asi 3 minuty.

2. Přidáme maso z předních stehýnek, , pepř a smetanu a vše rozmixujeme dohladka. Do vzniklé směsi přidáme nadrobno nakrájené švestky a potřeme jí naklepaná stehna.

3. Zarolujeme, zabalíme do plátků sušené šunky a svážeme provázkem. Stehna pak opečeme na pánvi s olejem z obou stran asi 3 minuty a pak dopečeme při 180°C asi 45 minut doměkka.

4. Po 5 minutách pečení stehna podlijeme vínem a 100 ml vody. Šťávu zjemníme a zahustíme máslem. Stehna nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými batátovými noky a bazalkou.

☕️ Poznámka

KCAL / KJ 763/3195

https://www.idnes.cz/recepty/kralici-roladky.R180809_111408_34582




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *