🕒 Doba přípravy: 120 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
- 4 zadní králičí stehna
- 100 g plátkové anglické slaniny
- 1 nadrobno nakrájená malá cibule
- 2 vykostěná přední stehýnka
- ½ lžičky soli
- špetku čerstvě mletého černého pepře
- 30 ml smetany
- 30 g sušených švestek
- 4 plátky sušené šunky
- 20 ml bílého portského vína
- 80 g másla
- 600 g batátových noků jako příloha
- čerstvé lístky bazalky na ozdobu
🥘 Postup přípravy
1. Zadní stehna vykostíme, ve spodním stehýnku necháme kost. Zbytek masa pod fólií naklepeme a pak na něj položíme plátky slaniny. Cibuli orestujeme na oleji asi 3 minuty.
2. Přidáme maso z předních stehýnek, sůl, pepř a smetanu a vše rozmixujeme dohladka. Do vzniklé směsi přidáme nadrobno nakrájené švestky a potřeme jí naklepaná stehna.
3. Zarolujeme, zabalíme do plátků sušené šunky a svážeme provázkem. Stehna pak opečeme na pánvi s olejem z obou stran asi 3 minuty a pak dopečeme při 180°C asi 45 minut doměkka.
4. Po 5 minutách pečení stehna podlijeme vínem a 100 ml vody. Šťávu zjemníme a zahustíme máslem. Stehna nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými batátovými noky a bazalkou.








Napsat komentář