Krůtí stehna na šalvěji a másle

, , ,

🕒 Doba přípravy: 7 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

je mnohými považováno za suché a na pečení úplně nevhodné. Přitom stačí málo a třeba taková se díky pouhým dvěma ingrediencím stanou šťavnatou pečínkou. Nevěříte? Zkuste to s námi!

🍓 Ingredience

  • 2 krůtí stehna
  • 75 g másla
  • 1/2 hrsti čerstvé šalvěje
  • 1 citron
  • 300 ml drůbežího vývaru

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Krůtí spodní stehna (tedy tu část, co vypadá jako palička) osolte a sůl do kůže lehce vmasírujte. Studené máslo nakrájejte na špalíčky a spolu s pár lístky šalvěje je pěkně nastrkejte mezi kůži a maso. Na tuto fázi je potřeba asi 30 g másla.

Krok 2: Stehna urovnejte do pekáčku, přidejte na kousky nakrájené zbylé máslo a na poloviny překrojený a vložte do trouby. Když se máslo rozpustí a pečínka začne lehce hnědnout (trvá to asi 15 minut), podlijte maso drůbežím vývarem nebo vodou, přidejte zbylou šalvěj a teplotu snižte na 160 °C. Za občasného přelití, případně i otočení, pečte dalších asi 75 minut.

Krok 3: Hotová pečená stehna podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a přelité voňavým výpekem.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 440,38 kJ
Bílkoviny102,18 g
Tuky69,24 g
Sacharidy6,14 g
Sůl5,51 g
SAFA32,4 g
Vláknina2,74 g
Cukry2,1 g

https://www.prozeny.cz/clanek/kruti-stehna-na-salveji-a-masle-55246




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *