🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Kuře celé, porcované nebo křídla můžeme marinovat potíráním marinádou zevně i zevnitř. V případě prsních řízků, které nakrájíme na plátky a dlaní lehce naklepeme, vkládáme do marinády maso
celé. Do marinády můžeme vkládat i maso nakrájené na kostičky nebo proužky.

Všechny ingredience v míse dobře promícháme a kuřecí maso do něho naložíme a necháme nejlépe 24 hodin marinovat v chladu.

Marinované maso můžeme péci, dusit, nebo grilovat. Zbylou marinádu využijeme na podlévání při dušení nebo potírání během pečení. Vhodnou přílohou je bramborový knedlík a špenát.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/kure/kureci-marinada-3600/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *