🕒 Doba přípravy:
⏲️ Doba vaření, pečení:
🧑🍳 Náročnost:
🍽️ Množství:
🍪 Popis
Gremolata je typická italská směs z bylinek a olivového oleje. Nejčastěji se podává právě s masem. A opečené batáty a brokolice už jen krásně celý pokrm doladí.
🍓 Ingredience
- kuřecí prso bez kůže – 1 ks
- olivový olej – 1 lžíce
- tymián – 3 snítky
- menší batát – 1 ks
- brokolice – 100 g
- zelené fazolky – 50 g
Na gremolatu:
- česnek, najemno nasekaný – 1 stroužek
- čerstvé lístky tymiánu – 1 lžička
- nasekaná čerstvá petrželka – 1 lžíce
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej – 1 lžíce
🥘 Postup přípravy
1
Položte kuřecí prso na větší kus fólie stranou, kde bývala kůže, dolů a několikrát ho nařízněte tak, aby se maso dalo rozevřít. Další kus fólie položte navrch a maso rozklepejte tak, aby byl řízek asi 1,5 cm tenký. Vetřete olivový olej, dobře ochuťte a posypte tymiánem.
2
Rozehřejte pánev na smažení a opékejte maso po obou stranách asi 3–4 minuty po každé straně. Dejte stranou, volně zabalené ve fólii. Mezitím důkladně potřete plátky batátu zbytkem oleje a pečte je na pánvi asi 5 minut, dokud nebudou měkké a opečené.
3
Mezitím připravte gremolatu tak, že všechny ingredience smícháte.
4
Naaranžujte na talíř křupavé plátky batátu spolu s brokolicí a fazolkami (vařenými ve vodě nebo na páře). Položte na ně kuřecí plátek a navrch dejte lžíci gremolaty. Posypte lístky petrželky.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/kureci-platky-s-gremolatou-a-bataty








Napsat komentář