Kuřecí plátky s gremolatou a batáty

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

Gremolata je typická italská směs z bylinek a olivového oleje. Nejčastěji se podává právě s masem. A opečené batáty a už jen krásně celý pokrm doladí.

🍓 Ingredience

Na gremolatu:

  • česnek, najemno nasekaný – 1 stroužek
  • čerstvé lístky tymiánu – 1 lžička
  • nasekaná čerstvá petrželka – 1 lžíce
  • kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • – 1 lžíce

🥘 Postup přípravy

1
Položte kuřecí prso na větší kus fólie stranou, kde bývala kůže, dolů a několikrát ho nařízněte tak, aby se maso dalo rozevřít. Další kus fólie položte navrch a maso rozklepejte tak, aby byl řízek asi 1,5 cm tenký. Vetřete olivový olej, dobře ochuťte a posypte tymiánem.

2
Rozehřejte pánev na smažení a opékejte maso po obou stranách asi 3–4 minuty po každé straně. Dejte stranou, volně zabalené ve fólii. Mezitím důkladně potřete plátky batátu zbytkem oleje a pečte je na pánvi asi 5 minut, dokud nebudou měkké a opečené.

3
Mezitím připravte gremolatu tak, že všechny ingredience smícháte.

4
Naaranžujte na talíř křupavé plátky batátu spolu s brokolicí a fazolkami (vařenými ve vodě nebo na páře). Položte na ně kuřecí plátek a navrch dejte lžíci gremolaty. Posypte lístky petrželky.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *