🍪 Popis
Maso grilované na jehle je oblíbené snad na všech kontinentech. V Asii má maso díky výrazné marinádě nezaměnitelnou chuť. K satay špízům se tradičné podává arašídová omáčka, ale vy zkuste pikantní nasládlou alternativu – je také skvělá a bez práce 🙂
🍓 Ingredience
- kuřecí prsa 600 g
- sójová omáčka 2 lžíce
- sušený zázvor 1/2 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- kajenský pepř 1 větší špetka
- třtinový cukr 2 lžičky
K podávání:
- brusinková omáčka s chilli (Otma)
- čerstvý koriandr
- bílá a černá sezamová semínka
🥘 Postup přípravy
1
Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na dlouhé proužky.
2
V misce připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, sušený zázvor, olivový olej, kajenský pepř a třtinový cukr. Kuřecí prsa naložte do marinády a nechte aspoň 1 hodinu odpočinout.
3
Mezitím namočte do vody špejle, na které budete maso napichovat.
4
Maso napíchněte na špejle a grilujte dozlatova.
5
Podávejte posypané sezamem a koriandrem a k tomu brusinkovou omáčku s chilli.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj
https://www.receptyschuti.cz/recept/kureci-satay-s-brusinkovou-omackou/2221








Napsat komentář