🕒 Doba přípravy: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 litr
🍪 Popis
Čeká vás letní party či oslava s přáteli, kde byste chtěli podávat ledovou kávu? Usnadněte si práci a připravte si ji klidně několik dní v předstihu – a bez vaření! Filtrovaná ledová káva vás překvapí svou výtečnou chutí.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Podle následujícího návodu připravíte asi litr kávového extraktu. Káva se zalévá studenou vodou, takže počítejte s delším časem na přípravu, aby se uvolnily správné látky. Následně lze extrakt skladovat v chladničce klidně tři týdny až měsíc! Tento studený kávový výluh má překvapivé zdravotní benefity.
Krok 2: Do velké skleněné karafy nasypejte praženou mletou kávu (měla by být co nejčerstvější), zalijte ji do půlky nádoby studenou vodou a dobře promíchejte. Dolijte zbytek vody, nádobu uzavřete (nemáte-li víčko, lze použít i potravinovou fólii) a nechte louhovat nejlépe přes noc v pokojové teplotě.
Krok 3: Hotový kávový extrakt přeceďte přes filtr do jiné uzavíratelné nádoby. Můžete ho hned podávat, nebo uložit do chladna.
Krok 4: Skleničky naplňte ledem a zalijte kávovým extraktem. Tuto ledovou kávu můžete hned pít, anebo ji ještě dochutit: cukrem, mlékem, kávovým likérem, sójovým nápojem s příchutí…








Napsat komentář