🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 50 ks

🍓 Ingredience

  • mouka pšeničná hladká 210 gramů
  • 70 gramů
  • máslo 140 gramů
  • žloutek 2 kusy
  • (na slepení)

🥘 Postup přípravy

1. Na vál prosejte mouku, přidejte a na kousky pokrájené změklé máslo. Uprostřed vytvořte důlek, nalijte do něj žloutky a rukama zpracujte hladké, nelepivé těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte přes noc rozležet v lednici.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta ukrojte třetinu, rozválejte ji na lehce pomoučené ploše na plát silný 2 mm a vykrajujte oblíbené tvary. Nožem přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 8 minut, dokud lehce nezrůžoví. Stáhněte i s pečicím papírem z plechu a nechte vychladnout. Polovinu cukroví opatrně pomažte džemem a přiklopte zbylými kousky

☕️ Poznámka

Léty prověřená klasika vonící máslem by na štědrovečerním stole rozhodně neměla chybět. Na úspěchu se výrazně podílí i kvalitní džem, který by měl být lehce pikantní.
Na 50 kusů a je nutné počítat s odležením těsta v lednici přes noc.

https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/vanocni-cukrovi/vanocni-testa/linecke/linecka-kolecka-i-6784/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *