Listový koláč s cuketou a slaným sýrem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Ideální svačina na piknik i do práce, jednoduchá snídaně, ale i příloha k masu. Nenapadá vás žádné takto univerzální jídlo? Vyzkoušejte dnešní tip na slaný koláč s cuketou a sýrem. Možná objevíte i další příležitosti, kdy vám padne do chuti.

🍓 Ingredience

  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • 1 cuketa
  • 75 g sýru
  • a pepř
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: nechte povolit při pokojové teplotě. Troubu zapněte na 190 °C. Vejce prošlehejte, jednu menší až středně velkou cuketu nakrájejte na tenká kolečka.

Krok 2: Těsto rozmotejte a urovnejte na plech. Po celé ploše ho potřete prošlehaným vejcem. Pak ho poklaďte kolečky cukety, po všech stranách nechte asi centimetrové okraje. se může přes sebe překrývat, hodně se speče.

Krok 3: Na cuketu „ledabyle“ poklaďte hrudky nadrobeného slaného sýru, ideální je feta nebo jiný měkký slaný .

Krok 4: Koláč zlehka osolte (záleží na vašich chuťových preferencích i slanosti sýru) a opepřete. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova.

Krok 5: Po vyndání koláč zhusta posypte čerstvým tymiánem. Pokud ho máte raději tepelně upravený, posypte koláč asi 5 minut před dopečením, aby zavadl. Pokud byste ho dali na koláč hned na začátku, hrozí jeho spálení.

Krok 6: Podávejte nakrájený na kousky klidně ještě teplý, výborný je i studený. Hodí se jako svačina do krabičky, na party nebo prostě jen tak na chuť.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *