🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tohle děti milují! Zapečené těstoviny jsou sázka na jistotu. Ale díky dýni jim do jídelníčku propašujete také poctivou porci zeleniny. Zdravá večeře, která potěší malé i velké.
🍓 Ingredience
- 500 g dýně hokkaido (nebo máslové, oloupané), nakrájené na menší kostky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g krátkých těstovin (rigatoni, penne)
- 2 stroužky česneku, nadrobno
- 380 ml mléka
- 4 lžíce mascarpone
- 150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
- 100 g parmazánu, nastrouhaného
- 1 lžíce odrhnutých lístků rozmarýnu, nasekaných najemno + celé snítky na ozdobu
- máslo na vymazání formy
- 120 g strouhanky panko
🥘 Postup přípravy
1 Rozehřejte troubu na 180°C. Kostky dýně osolte, opepřete a pokapejte olejem a dejte na plech péci, dokud dýně zcela nezměkne, trvá to asi 20 minut. Zatímco se peče dýně, uvařte těstoviny na skus a dejte stranou.
2 Upečenou dýni vyjměte a vložte do mixéru spolu s česnekem, mlékem a mascarpone a rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá, zřeďte ještě mlékem. Vlijte do mísy a smíchejte s nastrouhaným čedarem, polovinou parmazánu a nasekaným rozmarýnem.
3 Zapékací nádobu vymažte máslem a vsypte do ní těstoviny. Těstoviny zalijte dýňovo-sýrovou směsí. Strouhanku panko smíchejte se zbylým parmazánem a nasypte navrch. Dejte zapéct asi 25 minut, dokud omáčka nebublá a vršek není zlatý.








Napsat komentář