Mandlovo-mrkvový chlebíček

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 10 řezů

🍪 Popis

Mrkvový zákusek zmizí raz dva. Radši upečte rovnou dvojnásobnou dávku.

🍓 Ingredience

  • 20 g másla, rozpuštěného, na vymazání formy
  • 120 g neloupaných syrových mandlí
  • 120 g mrkve, oloupané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • najemno nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu
  • 2 vejce, žloutky a zvlášť
  • 120 g krupicového cukru
  • 2 lžíce piniových oříšků

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Formu na chlebíček nebo jinou vhodnou hlubší formu o rozměrech cca 22×10 cm vymažte máslem, vyložte pečicím papírem a znovu vytřete máslem (je to nutné, těsto se lepí).

2 semelte v robotu na co nejjemněji to půjde. Mandlovou mouku nasypte do mísy. V robotu jen vyměňte nástavce, nevymývejte nádobu. Pomocí robotu nastrouhejte najemno. Přidejte ji do mísy k mandlím, pak přidejte mouku a citronovou kůru. Pořádně propracujte rukama, aby ve směsi nebyly žádné shluky mrkve ani hrudky mouky.

3 vyšlehejte s cukrem dohusta a dobleda. Pomocí děrované lžíce je vmíchejte do mrkvového těsta.

4 Důkladně umyjte a odmastěte mísu na šlehání a metly šlehače. Bílky vyšlehejte do pevných špiček. Opatrně, ale rovnoměrně zapracujte sníh do těsta. Těsto přeneste do připravené formy a posypte piniovými . Pečte asi 40 minut, špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá.

5 Nechte pár minut chladnout ve formě, pak objeďte nožem, opatrně vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *